Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

L’Estat espanyol s’uneix a la missió militar europea al Mar Roig



19 de gener de 2024

El govern espanyol s’adhereix al consens del Consell Europeu respecte la missió militar contra la milícia Houthi que des de fa mesos bloqueja la circulació de vaixells amb interessos israelians pel canal de Suez. Amb això 27 països europeus en aliança militar amb els Estats Units passen a participar directament del conflicte a Orient Mitjà en defensa de l’Estat i el capital israelians.

L’ofensiva genocida d’Israel sobre Gaza amuntega més de 24000 assassinats passats cent dies des de l’inici del conflicte. Malgrat la concentració del foc sobre el territori palestí, aquesta campanya militar està estenent els seus efectes sobre la regió i cada cop involucra més estats i agents internacionals. La missió militar europea consolida la participació de les grans potències occidentals a la guerra. No obstant això, aquesta participació ja va fer una gran passa endavant a inicis de setmana quan els Estats Units i el Regne Unit van bombardejar diverses posicions terrestres dels Houthis al Iemen.

La intervenció del bloc atlàntic al Iemen no només té motivacions militars sinó que també busca restaurar els circuits globals de circulació de mercaderies i matèries primeres. Arran del bloqueig impulsat pels Houthis el transport marítim entre Àsia i Europa s’ha hagut de desviar a través de Sud-Àfrica i això està comportant greus dificultats econòmiques a les burgesies occidentals.


Contingut relacionat