Orriols vol censurar un acte de l'OJS a Ripoll

07/02/2024
Image

L'Organització Juvenil Socialista de Catalunya va fer públic ahir que Sílvia Orriols està tractant d'evitar que se celebri la projecció en solidaritat amb Palestina que tindrà lloc el 9 de febrer a Ripoll. Malgrat tot, la organització juvenil manté la convocatòria divendres a les 18h a la plaça de la Lira «amb permís o sense».

La OJS fa un parell de setmanes va anunciar que el divendres 9 de febrer faria una projecció del programa de Prisma «Palestina: només quan lluites existeixes, amb Saad Omar» a la vila governada per Aliança Catalana. El cartell de presentació de l'acte incloïa una foto de Sílvia Orriols cap per avall, denunciant així el seu suport públic a les actuacions militars de l'Estat israelià sobre Palestina. De fet, no és la primera projecció que es realitza d'aquest programa al Ripollès. El dissabte 13 de gener a Sant Joan de les Abadesses prop de cinquanta persones van assistir a un acte homòleg convocat per l'OJS.
Image
Sílvia Orriols, amb la seva habitual actitud bafanera i elemental, va respondre a la convocatòria amb una piulada on deia tenir al seu despatx una pancarta penjada per l'OJS al Pont d'Olot. «Si voleu recuperar-la, que sigui cara a cara» afirmava. Per la seva part, l'organització juvenil va reaccionar amb un vídeo on denunciava que Aliança Catalana «malgrat que es tapin amb la senyera i els seus no són res diferent del feixisme espanyol de Vox i el PP».

La sorna mostrada inicialment per Orriols aviat es va transformar en ànsia per impedir la projecció. Tant és així que, com expressava ahir a les seves xarxes socials la portaveu de l'OJS, l'Ajuntament de Ripoll està reclamant centenars d'euros als joves com a condició per a dur a terme l'acte de protesta a l'espai públic. No obstant això, fent cas omís al bloqueig d'Orriols, l'OJS continua amb la convocatòria «contra la censura política i les prohibicions encobertes de l'Ajuntament de Ripoll i Aliança Catalana».

La taxa que l'Ajuntament de Ripoll està exigint a l'OJS s'emmarca en les noves ordenances fiscals que el consistori ha modificat per aquest 2024. Que aquestes tinguin una base poc clara i que encara no hagin entrat en vigor no ha estat impediment perquè siguin aplicades amb contundència contra l'OJS per tal d'evitar qualsevol mostra pública d'oposició al seu govern.