Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Milers de joves assisteixen al Gazte Topagune Sozialista del Moviment Socialista d’Euskal Herria



16 d’octubre de 2023

Les poblacions d’Atarribia i Burlata, a Euskal Herria, han acollit aquest cap de setmana la celebració del Gazte Topagune Sozialista d’enguany. Milers de joves d’arreu del territori han assistit a l’esdeveniment, que “ha estat orientat principalment al debat sobre les característiques i els reptes d’una nova estratègia socialista”. En aquest sentit, el divendres es van dur a terme tres xerrades al respecte mentre que el dissabte s’hi va dedicar l’acte central. A més a més, es van realitzar dues manifestacions multitudinàries així com “una fotografia en solidaritat amb el poble palestí”, tal com apunta Gazte Koordinadora Sozialista (GKS) en un comunicat de valoració de la trobada.

Aquesta edició del Gazte Topagune Sozialista s’ha dut a terme sense l’autorització dels Ajuntaments on s’ha celebrat: “Si bé se’ns va concedir l’autorització verbal inicialment, un cop organitzat i fet públic el programa se’ns va voler prohibir de forma burocràtica la seva celebració”, critica GKS. Consideren que les prohibicions dels consistoris, governats per EH Bildu ,“no han estat més que un intent de justificar el veto polític” el qual, diuen, EH Bildu i Sortu els “han imposat”. Davant aquests fets, han interpel·lat a la base social d’ambdues formacions a “reflexionar i oposar-se a aquesta classe de decisions burocràtiques i excloents”.

Per una altra banda, han denunciat “la presència policial que hi ha hagut al llarg d’aquests dies”, que ha identificat a varis assistents del Gazte Topagune Sozialista, a més a més d’establir controls en els accessos a les ciutats.

Tot i aquests fets, han celebrat el nombre de joves que han participat de la trobada com una “mostra de l’adhesió que el socialisme revolucionari té entre milers de joves treballadors”. Des de GKS han volgut reafirmar també la seva voluntat de mantenir-se en aquesta direcció “perquè l’organització i la consciència revolucionària vagin estenent -se entre la joventut treballadora”.


Contingut relacionat