Vaga en solidaritat amb Palestina el 7 de febrer

06/02/2024
Image
Els sindicats CGT i IAC han convocat per demà, 7 de febrer, una vaga parcial com a resposta a la crida internacional de la Unió de Sindicats de Treballadors i Treballadores de Palestina. Les demandes de l'aturada inclouen posar fi als bombardejos sobre Gaza i al comerç militar amb l'Estat israelià.
 
Mentre que la CGT Catalunya ha registrat legalment dues aturades de dues hores al torn de matí i al de tarda, la IAC proposa una única aturada entre les 12h i les 14h. A aquests dos sindicats s'han sumat més de 170 organitzacions i plataformes de solidaritat amb el poble palestí. La jornada de lluita conclourà amb una gran manifestació convocada a les 18h al Parc del Clot de Barcelona.
Image
La CGT assenyala que l'ofensiva militar sobre Gaza "és una neteja ètnica a base d'assassinats, setge i expulsió forçada" i acusa els governs occidentals de ser "còmplices directes del genocidi palestí". Així doncs, apel·la a la responsabilitat del proletariat d'arreu de combatre els seus estats còmplices de la barbàrie.
 
Vinculen, a més, la massacre que està patint el poble palestí amb la situació de despossessió que està patint el proletariat del centre global actualment: "En els darrers quatre anys s'han dut a terme inversions de 24.139 milions d'euros en programes d'armament, unes despeses que necessàriament impactaran en la reducció de la despesa social i, per tant, en una major precarietat d'una classe treballadora ja ofegada per la inflació i un augment insuficient del salari mínim interprofessional".