Mor un treballador al quedar atrapat per una màquina a l'Espluga de Francolí

09/11/2023
Image
Un home de 38 anys ha mort la matinada d'aquest dijous a l'Espluga de Francolí (Tarragona) mentre treballava per l'empresa Mahle al quedar atrapat per una màquina que reparava i s'ha accionat per causes que encara s'investiguen.

L'empresa, amb seu a la Conca de Barberà es dedica a la producció de components per a la climatització i refrigeració del vehícle i acumula varies morts i lesions de treballadors, tant a Catalunya com en altres territoris, per les condicions de desprotecció i no formació ni atenció als riscos laborals. 

L'any 2003, un treballador de la fàbrica de Mahle a Vilanova va morir treballant al ser colpejat per una peça que estava col·locada al torn elèctric i va sortir disparada, trencant la mampara de protecció de la màquina. També un treballador i una treballadora de la fàbrica de la mateixa empresa a Tilbury, al Regne Unit, van ser ferits en el seu lloc de treball l'any 2021 i 2023, respectivament.

Els serveis d'emergències han rebut l'avís a les 00.45 hores i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat varies unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra.