Israel bombardeja un camp de refugiats a Rafah

27/05/2024
Image
Ahir a la nit, l'exèrcit israelià va dur a terme un atac en un camp de refugiats situat a Tal al Sultan, al nord-oest de Rafah, provocant un gran incendi que va deixar almenys 50 palestins morts, molts d'ells morint cremats.

Aquest atac arriba després que fa vint dies s'iniciés l'operació militar terrestre a Rafah per part d'Israel. En aquest sentit, el camp de refugiats no és una de les zones on l'estat sionista ha donat una ordre d'evacuació i el mateix Estat d'Israel el va designar com a 'zona humanitària'. Per dur a terme aquest atac, Israel ha tornat a prendre com a excusa l'assassinat de dos 'alts funcionaris de Hamas'.

Els fets es produeix una setmana després que l'exèrcit israelià bombardegés també el camp de refugiats de Nuseirat, a Gaza, on van morir almenys 30 persones. Així, des del passat 7 d'octubre, l'estat genocida d'Israel ha matat gairebé 36.000 palestins i n’ha ferit més de 80.000. A més, almenys 10.000 palestins estan desapareguts i, només en els darrers dies, gairebé 200 palestins han estat assassinats per forces militars sionistes a la Franja.

Aquesta situació se situa en uns dies marcats pel reconeixement per part del govern espanyol de l'Estat Palestí, fet que no s'ha vist acompanyat de cap tancament de relacions amb l'estat genocida d'Israel. Aquesta situació és aplicable a tota la Unió Europea, que enmig d'una campanya electoral, continua amb una política de suport diplomàtic i comercial total amb l'Estat d'Israel.

Com a resposta als atacs al camp de refugiats de Rafah aquest vespre, s'han convocat concentracions a diverses ciutats catalanes.