El Moviment per l'Habitatge inicia una campanya contra el PSC de Collboni

03/06/2024
Image
El Moviment per l'Habitatge a Barcelona ha anunciat l'inici d'una campanya conjunta per denunciar i combatre les polítiques d'habitatge del govern municipal del PSC de Collboni. Aquesta campanya s'ha donat a conèixer en una roda de premsa celebrada aquest dilluns al matí. 

Des dels sindicats, grups i xarxes d'habitatge, s'assenyala un augment significatiu de casos de famílies treballadores desnonades de pisos de propietat municipal sense cap alternativa d'habitatge. A més, denuncien la manca de resposta a les reivindicacions d'habitatge en assentaments informals a zones com Vallcarca i Montjuïc, així com els impediments per accedir als pisos de la Mesa d'Emergència del Consorci d'Habitatge. 

Els diferents col·lectius han acusat el PSC d'atacar la capacitat política i sindical del moviment, de no oferir alternatives viables, de reprimir l'activitat política i de destinar la ciutat de Barcelona al turisme i les grans empreses en detriment de les vides de la classe treballadora. En aquest sentit, les portaveus han destacat que l'Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) ha ordenat més d'un desnonament a la setmana des del 2018. 

Per acabar, les convocants han exigit l'aturada immediata de tots els desnonaments de titularitat municipal, l'expropiació dels habitatges buits per posar-los sota control de la classe treballadora, la regularització, reubicació i rehabilitació de tots els habitatges públics, i la fi de la repressió contra el Moviment per l'Habitatge. 

D’aquesta campanya en formen part diversos col·lectius d'habitatge, com el Sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs, Vallcarca, Nou Barris, Sants, Cassoles, Tres Turons, Gràcia i els sindicats del Raval, Casc Antic i Eixample del Sindicat d’Habitatge Socialista de Catalunya.