Amenaça de desallotjament de l’acampada de la UB

10/05/2024
Image
Fa uns minuts s'ha conegut que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha enviat un avís on informa que abans de diumenge la UB central ha de ser desallotjada, justificant-ho pel fet que aquest espai ha de servir com a seu electoral de cara les eleccions del diumenge. Així, la justícia ha obviat de forma deliberada el que han comunicat les estudiants durant una roda de premsa celebrada aquest matí, on aquestes han recalcat que l'acampada no interferirà amb les eleccions i han instat al rector a oposar-se públicament al desallotjament. Com a resposta a aquest avís les estudiants acampades han fet una crida a què tothom s'uneixi a l'acampada i aturar el possible desallotjament.

La decisió de desallotjar l'acampada amb l'excusa de les eleccions posa en evidència el paper de les institucions en aquest conflicte, on han hagut de ser les estudiants les que han ficat aquesta qüestió sobre la taula, ja que en els darrers mesos els polítics professionals no han parat  d'emetre discursos buits de denúncia sobre la guerra sense emprendre accions efectives. Això encara ha quedat més pales aquests dies amb nombrosos missatges de suport a través de les xarxes socials per part de polítics socialdemòcrates els quals, en la seva majoria, han rebut el rebuig obert de les estudiants.

En aquest sentit, portem dies marcats per les diverses acampades en universitats. A la Universitat de València, les estudiants estan acampades des del dilluns 29 d'abril mentre que a la UB les protestes han començat durant aquesta setmana amb una gran afluència de gent cada dia. La setmana vinent està prevista una concentració a la Universitat de Lleida i una assemblea oberta a la Universitat de Girona.
Image
Pel que fa a l'acampada a la Universitat de València continua amb més vigor que mai amb un increment progressiu de participants i organització. En aquest sentit, avui han emès un comunicat en resposta a la declaració de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) on critiquen la postura dels rectors com a "deliberadament dissuasiva" amb l'objectiu de minvar el suport internacionalista a Palestina. Han acabat el comunicat anunciant que no abandonaran la universitat fins que les seves demandes siguin satisfetes.