Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Absolts els policies que van mutilar un ull a una jove durant les protestes per l’entrada a presó de Pablo Hasél



15 d’octubre de 2024

El 16 de febrer del 2021, durant les protestes per l’entrada a presó del raper Pablo Hasél a Barcelona, els Mossos d’Esquadra van disparar un projectil de foam contra la cara d’una manifestant. L’impacte va provocar la pèrdua de l’ull de la jove, que en aquell moment tenia 19 anys. Ara, tres anys després, els magistrats de l’Audiència Provincial de Barcelona conclouen que els agents van actuar segons el protocol i insinuen que la lesió va ser culpa de la jove per ajupir-se.

A la seva querella la jove explicava que en el moment de l’impacte es trobava allunyada de la zona on els manifestants s’enfrontaven a la policia. La justícia, però, ha negat la versió de la manifestant, afirmant que “no disposem d’elements indiciaris per a arribar a la conclusió que els agents van realitzar una mala praxi”.

Encara més, els magistrats insinuen que la causa de la mutilació podría haver estat que la noia “s’ajupís per aprovisionar-se d’ampolles per a llençar-les en direcció al cordó policial”. Així doncs, la versió dels jutges passa per alt que els projectils de foam són llençats amb armes de precisió i que, per tant, la postura corporal de la manifestant en el moment de l’impacte és indiferent a l’hora d’establir responsabilitats.


Contingut relacionat