Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Israel bombardeja un campament de refugiats a Cisjordània



4 d’octubre de 2024

L’exercit israelià va bombardejar ahir un campament de refugiats palestins a la ciutat de Tulkarem, a Cisjordània. L’atac va anar dirigit contra una cafeteria situada al barri d’Al Hamam, una zona intensament transitada per població civil. Segons ha comunicat l’Autoritat Nacional Palestina, en aquesta operació conjunta de les Forces de Defensa d’Israel i el Shin Bet (el servei d’intel·ligència israelià) han sigut assassinades 18 persones, entre elles 2 infants.

La guerra avança a l’Orient Mitjà, el genocidi contra el poble palestí no s’atura mentre el conflicte s’expandeix a escala regional. El passat 1 d’octubre l’exèrcit sionista va iniciar un atac terrestre al sud del Líban i, hores més tard, l’Iran llençava quasi 200 míssils contra Israel. En aquest context d’escalada bèl·lica, però, el nombre de víctimes civils en territori palestí no deixa d’augmentar.

Des de gener a la ciutat de Tulkarem han mort 94 palestins, 8 dels quals eren menors d’edat, segons l’agència EFE. Això no obstant, feia dues dècades que les forces sionistes no bombardejaven indiscriminadament un campament de refugiats a Cisjordània. L’operació d’ahir, per tant, evidencia la voluntat de Benjamin Netanyahu d’augmentar la tensió a la zona, castigant directament la població civil.

Simultàniament als fets ocorreguts ahir al campament de refugiats de Tulkarem, les forces sionistes bombardejaven intensament el sud de Beirut, al Líban. D’entre els objectius de les Forces de Defensa d’Israel al Líban destaquen les carreteres per les quals fugen milers de desplaçats pel conflicte. El ministre de salut libanès va informar ahir que durant la matinada els bombardejos van matar 37 persones, deixant més de 150 ferides


Contingut relacionat