Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Israel anuncia l’inici d’una operació terrestre al sud del Líban



1 d’octubre de 2024

Ahir dilluns 30 de setembre, després de diversos bombardejos per part de l’estat sionista d’Israel a les zones frontereres del Líban, l’exèrcit israelià va anunciar públicament l’inici d’una operació terrestre a la part sud del país. Només en les 24 hores prèvies a aquesta invasió, els bombardejos, que no han cessat fins ara, haurien causat 95 morts i més de 172 ferits segons el recompte que facilita el ministeri de Salut libanès.

L’amenaça d’aquesta invasió feia dies que sobrevolava en les tensions geopolítiques. Segons fonts de l’entitat sionista, ahir a la nit finalment s’hauria materialitzat. L’exèrcit d’ocupació hauria creuat la coneguda com a “Línia Blava” endinsant-se al Líban.

Recentment, els Estats Units van donar llum verda a les tropes israelianes per travessar la frontera libanesa. El secretari de defensa americà Lloyd Austin va acordar amb la seva contrapart israeliana Yoav Gallant la necessitat de “desmantellar la infraestructura ofensiva (dels seus enemics regionals) al llarg de la frontera amb el Líban”.

Segons informen diverses fonts, tot i que encara la informació és relativament confosa, ahir tant l’exèrcit libanès com les forces armades de les Nacions Unides (entre les quals, unitats de l’Exèrcit espanyol) s’haurien retirat uns quilòmetres de les defenses de la frontera per deixar pas a les tropes sionistes. Amb tot, Israel encara ha evitat pronunciar-se sobre la invasió, limitant-se a anunciar una operació militar terrestre “limitada i selectiva”. Per la seva banda, Hezbollah ha negat que cap soldat ocupant hagi entrat en territori libanès i reivindica nombrosos atacs contra les unitats israelianes que s’aglomeren a l’altra banda de la frontera.

Aquesta invasió és un salt més en els atacs dels darreres dies contra Hezbollah. Ahir a la nit mateix, abans que les forces sionistes entressin al sud del Líban, el ministre de Defensa israelià Yoav Gallant, va anunciar que “ben aviat” començarà “una nova etapa de la guerra contra Hezbollah”.

En resposta, també unes hores abans de l’inici de la invasió, Naim Qassem, un dels líders de Hezbollah va anunciar “Ens enfrontarem a qualsevol possibilitat, i si els israelians decideixen entrar des de terra, estem preparats: les forces de resistència estan preparades per a una lluita terrestre”.

Com dèiem, aquest repunt del conflicte s’emmarca en unes hostilitats creixents. En les últimes dues setmanes, els bombardejos sionistes al Líban, han matat més de 1.700 persones i ferit més de 6.000. Entre els morts hi ha diversos líders de Hezbollah, i el màxim dirigent del moviment des de l’any 1992, el seu secretari general Hasan Nasrallah, així com militants d’alt rang de l’organització comunista Front Popular per l’Alliberament de Palestina.


Contingut relacionat