Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

The District torna a Barcelona amb càrregues policials, identificacions i una detenció



26 de setembre de 2024

El congrés immobiliari The District ha tornat a Barcelona per tercer any consecutiu, enmig de fortes protestes per part del moviment per l’habitatge i altres col·lectius. Del 25 al 27 de setembre, més de 12.000 representants del sector, incloent-hi fons d’inversió, consultores i empreses tecnològiques, s’estan reunint per explorar noves oportunitats de negoci i analitzar les tendències del sector immobiliari de cara a 2025. Un enorme desplegament policial ha impedit que, tant ahir com avui, els manifestants de la plataforma contra The District accedeixin al recinte. Els Mossos d’Esquadra han reprimit durament la convocatòria contra el congrés, mitjançant càrregues que han deixat desenes de ferits. També han identificat desenes de persones i, fins i tot, han detingut una.

Les protestes, organitzades per un centenar d’entitats han assenyalat The District com una “fira de l’especulació” i han criticat el paper del congrés en l’augment del preu del lloguer i la gentrificació de Barcelona. A les portes de la Fira de Barcelona, manifestants emmascarats han denunciat la presència d’empreses vinculades a desnonaments massius, com Blackstone i Cerberus, i han expressat el seu rebuig als grans projectes immobiliaris que contribueixen a la mercantilització de la ciutat.

Malgrat les protestes recurrents contra The District, que es manté per tercer any consecutiu a Barcelona, la ciutat amb més desnonaments de tot l’Estat, els organitzadors no han plantejat traslladar l’esdeveniment. El president del congrés, Juan Velayos, ja va afirmar l’any passat que “l’esdeveniment no se’n va a cap altre lloc”, una postura secundada per Nebext, l’empresa organitzadora. Aquesta continuïtat compta amb el suport explícit de Jaume Collboni i del seu govern. D’aquesta manera, el consistori del PSC evidencia el seu compromís amb els màxims impulsors de la crisi d’habitatge que pateix la classe treballadora de la ciutat.


Contingut relacionat