Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

La plataforma No a la Copa Amèrica convoca una manifestació pel 13 d’octubre



21 de setembre de 2024

La plataforma No a la Copa Amèrica ha convocat una nova mobilització el pròxim diumenge 13 d’octubre, coincidint amb l’inici de l’última regata de la competició de vela, que començarà el dia abans.

La convocatòria arriba després que en els últims dies La Directa hagi denunciat que l’organització de la Copa Amèrica ha estat falsejant dades d’audiència i visitants per tapar el seu ínfim seguiment, i hagi destapat la inversió pública destinada al projecte: 58,8 milions d’euros, sense comptar la contractació d’altres serveis complementaris. Seguit a les publicacions, la plataforma No a la Copa Amèrica va denunciar la complicitat de molts mitjans de comunicació, que van replicar xifres oficials sense contrastar-les i no van rectificar, i va anunciar que emprendrà mesures legals i portarà aquestes informacions a l’Oficina Antifrau i a la Sindicatura de Comptes.

Aquestes informacions, sumades a les restriccions i el control de l’espai públic que pateixen especialment les veïnes del barri de la Barceloneta, evidencien el despropòsit que suposa la celebració d’aquest esdeveniment, que impacta a tota la ciutat. Veïnes de la Sagrada Família denunciaven fa uns dies a xarxes l’emplaçament d’una ‘Feria gastronómica Copa América’ a l’espai on cada diumenge hi ha mercat de pagès; fet que no serà puntual tenint en compte que l’Ajuntament de la ciutat ha promogut jornades gastronòmiques lligades a la Copa Amèrica en una desena de barris durant setembre i octubre.

La manifestació del diumenge 13 d’octubre sortirà a les 12 h de la plaça de Correus.


Contingut relacionat