Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

El Casal Popular Trinitat Farré dona el tret de sortida a la campanya per a la seva defensa



12 de setembre de 2024

El passat cap de setmana, coincidint amb la festa major de Viladecans (Baix Llobregat), es va iniciar la campanya en defensa del Casal Popular Trinitat Farré amb una acció que va ser bloquejada per l’ajuntament del PSC.

Durant el concert d’Adala, al Parc de la Marina, emmarcat en la programació de l’FM Jove, un grup de persones van desplegar una pancarta des del públic on es podia llegir: Fem espai per a la classe treballadora! Aturem el desallotjament del Casal Popular Trinitat Farré! Alhora, el cantant va llençar missatges de suport des de l’escenari i el públic va reaccionar aplaudint. 

El Casal Popular Trinitat Farré és un espai autogestionat a Viladecans que es va obrir el 2021. Al llarg d’aquests anys, s’ha consolidat com un punt de socialització i organització per a la classe treballadora del Baix Llobregat. És un lloc de trobada per a diversos col·lectius i organitzacions, com ara, el Sindicat d’Habitatge Socialista del Baix Llobregat, que hi fa les seves assessories col·lectives setmanalment. També dona cabuda a activitats per als infants dels agrupaments escoltes de la ciutat i d’altres indrets. S’hi han impartit classes de català, anglès i àrab, s’hi han organitzat xerrades i activitats d’oci obertes a tothom. En són un exemple les jornades de jocs de taula amb l’associació viladecanenca Dado Dorado.

Al darrere d’aquesta voluntat de tornar a fer del casal un espai abandonat, trobem Divarian, una societat dedicada al negoci immobiliari ben coneguda pels diferents agents de la lluita per l’habitatge. Divarian, vinculada al fons d’inversió Cerberus i al banc BBVA, ha reprès el procés judicial per desallotjar el local del carrer de les Sitges, 6 bis. És per aquest motiu que les persones i organitzacions que hi participen han iniciat una campanya per aturar-ne el desallotjament.

Com diuen a les seves xarxes socials, «l’objectiu d’aquest espai és contribuir a la reconstrucció de la consciència de classe, desenvolupar-la a la pràctica i de forma independent a la caduca política burgesa». Els participants del casal lliguen aquesta passa endavant del procés judicial amb l’actual agudització de la crisi capitalista, que té com a conseqüències la progressiva mercantilització de l’espai públic, la burocràcia per part de l’administració pública i, com podem comprovar, l’augment dels desallotjaments. En el mateix compte d’Instagram, anuncien que durant les pròximes setmanes es faran diferents activitats al Casal, amb la col·laboració d’altres espais d’oci alternatiu, com el gimnàs popular La Forsa de Molins de Rei.


Contingut relacionat