Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Les estudiants tanquen la Universitat de València



16 de maig de 2024

Aquesta matinada, vora les 4.30h, l’estudiantat organitzat de l’Acampada Palestina UV s’ha tancat a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València.

Aquesta acció és resultat de l’escalada del conflicte que va començar al llarg dels últims dies a causa de la inacció de la rectora Mavi Mestre. Després de més de 14 dies d’acampada, 3 concentracions i nombroses accions, la rectora no només no s’ha dignat a aparéixer a l’acampada per negociar amb les estudiants, sinó que el passat dimarts 14 de maig va permetre l’entrada de la Policia Nacional tant a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació com al Jardí del Rectorat a identificar les estudiants. A aquest s’havien presentat desenes d’estudiants per tornar a exigir, entre altres coses, la fi de les relacions amb les universitats israelianes i el compromís de la universitat d’exercir pressió contra el govern espanyol per acabar amb la contravenda d’armes i les relacions amb l’Estat genocida d’Israel.

Davant d’aquests fets inadmissibles, les estudiants es neguen a continuar reproduint la il·lusió de falsa normalitat a la universitat. Amb aquest tancament, les classes queden cancel·lades a la facultat fins que la rectora s’assega a negociar.


Contingut relacionat