Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Una trentena de sindicats i col·lectius del Moviment per l’Habitatge signen un manifest conjunt contra la repressió



14 de març de 2024

Avui s’ha fet públic un manifest on 29 sindicats i col·lectius del Moviment per l’Habitatge denuncien l’augment de la repressió contra la seva activitat sindical i política. Situen aquesta onada repressiva dins l’actual crisi del capitalisme i la necessitat de l’Estat d’assegurar el saqueig de les condicions de vida del proletariat atacant els seus drets i llibertats polítiques.

Els signants del manifest denuncien que l’ofensiva política contra el Moviment per l’Habitatge «està posant en joc la viabilitat de l’aturada de desnonaments com a eina de defensa del proletariat». Posen com a exemple el macrodesnonament executat el passat 21 de febrer al barri del Raval de Barcelona, en què «policies, jutges i propietat es van coordinar» per tal de minvar les capacitats de resistència del sindicat.
«Execució de desnonaments amb desplegament policial a Mataró i al Besòs, peticions de 12 anys de presó per als encausats en el cas d’Olzinelles, macrodispositius policials com en el desallotjament del Kubo i la Ruïna, dificultats creixents per a desenvolupar la nostra activitat sindical, reformes de lleis promogudes per polítics professionals que aprofundeixen la criminalització de la classe treballadora» són els exemples que el manifest posa de l’actual deriva autoritària de l’Estat en matèria d’habitatge.
El manifest assenyala els polítics professionals com a «còmplices d’aquesta situació» a causa de la seva defensa incondicional de l’ordre social capitalista. Davant la crisi de l’habitatge l’única resposta que estan oferint al proletariat és la repressió i la violència. Finalment, proposa una sèrie de punts orientats a «trencar el setge al qual ens estan sotmetent, revertir la naturalització del desnonament a ulls de la societat, mostrar la capacitat de l’organització de classe per a ser una resposta real i efectiva a la problemàtica de l’habitatge».
Aquests punts emfatitzen la necessitat de fer front a la deriva autoritària de l’estat i a l’onada repressiva que pateix la lluita per l’habitatge mitjançant la unitat d’acció de tot el Moviment. D’aquesta forma, els signants del manifest suggereixen no només mantenir els drets i llibertats polítiques adquirides sinó expandir i enfortir el sindicalisme d’habitatge.


Contingut relacionat