Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

L’OJS de la UAB impedeix fer classe a Sílvia Carrasco per denunciar el gir reaccionari a la universitat



5 de març de 2024

L’Organització Juvenil Socialista (OJS) de la UAB ha organitzat aquest matí una concentració contra la difusió de discursos trànsfobs i reaccionaris a la universitat. Els estudiants han ocupat l’aula on la professora trànsfoba Sílvia Carrasco havia de fer classe, impedint la seva realització.

Aquest matí a les 09:30h l’OJS de la UAB ha reunit desenes d’estudiants a la seva convocatòria. Com deia el nucli de l’organització juvenil a les seves xarxes socials es tractava de denunciar el gir autoritari de la política que s’està donant també a la UAB i del qual la protecció del professorat trànsfob és una de les mostres més evidents.
Les estudiants han entrat a diverses aules explicant les seves reivindicacions a la comunitat educativa i finalment s’han instal·lat on Sílvia Carrasco havia d’impartir la seva classe. Davant aquesta situació el deganat s’ha vist obligat a suspendre la classe. La OJS ha utilitzat l’espai per dur a terme diverses activitats.

Alguns professors han tractat de confrontar les estudiants, però la jornada de lluita ha continuat endavant. S’ha dut a termes tallers sobre la ideologia TERF i el paper que juga dins la dretanització de la política, sobre el sistema educatiu dins el capitalisme i, finalment, s’ha projectat el programa de Prisma on s’entrevista l’Ani Pérez.
El nucli de l’OJS no només crítica els discursos trànsfobs de Carrasco i altres professores sinó que situa aquests dins el paper disciplinador de la universitat dins el capitalisme. Afirmen que el sistema educatiu reprodueix la relació de classe amb totes les seves desigualtats i opressions.

“L’OJS assenyalem a la Universitat perquè és el marc on es desenvolupa aquest gir reaccionari, la institució universitària és la que permet que els discursos transfòbics estiguin en augment” han expressat les estudiants a un vídeo sobre l’acció publicat a les xarxes socials.


Contingut relacionat