Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

L’Antiga Massana exigeix la concessió al “Sheriff Batlle”



1 de març de 2024

L’Antiga Massana és un espai sota control obrer del barri del Raval a Barcelona on s’estableixen diverses iniciatives d’autoorganització proletària. En una roda de premsa convocada ahir van denunciar que el consistori del PSC i, en concret, Albert Batlle han bloquejat els tràmits per fer efectiva la concessió de l’espai als col·lectius que el controlen. A la roda de premsa també van participar portaveus de la secció de la CGT a l’Ajuntament de Barcelona, de Can Batlló i de la Organització Juvenil Socialista de Catalunya. 

Els membres de l’Antiga Massana van declarar que la inoperància dels Comuns per a efectuar reformes que millorin les condicions de vida dels barcelonins va deixar la porta oberta perquè arribin al poder figures com la d’Albert Batlle, actual regidor de Ciutat Vella, “un senyor que porta quaranta anys com a polític professional, que ha estat director dels Mossos d’Esquadra i responsable de la Guàrdia Urbana, entre d’altres”.
La lluita per mantenir el control de l’Antiga Massana en mans del proletariat de Ciutat Vella, van dir, dins el gir autoritari que està patint la política institucional actualment, necessàriament ha de passar per una confrontació política del binomi Collboni-Batlle. Van sentenciar que l’espai de l’Antiga Massana “no és un objectiu en si mateix sinó una eina per poder avançar en l’organització dels treballadors del barri”.

Els membres del col·lectiu van posar al centre la necessitat de vincular aquesta estratègia general de confrontació amb les institucions de la burgesia amb la feina diària de defensa dels interessos immediats de la classe treballadora. Així doncs, van dir “a l’Antiga Massana ens organitzem per aturar desnonaments, fem classes de repàs, repartim menjar, socialitzem les cures, pensem maneres d’intervenir al barri per fer-lo més habitable”.

El PSC a hores d’ara ha deixat “en punt mort” el procés de concessió de l’espai engegat durant el mandat dels Comuns. L’Antiga Massana denuncia que per Batlle és més important “reunir-se amb la patronal i el lobby turístic” que oferir solucions reals a les veïnes de classe treballadora del districte.


Contingut relacionat