Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Un militant socialista detingut a València per aturar un desnonament



24 d’octubre de 2023

Avui dimarts 24 al matí dos policies nacionals de paisà han detingut un militant de l’Organització Juvenil Socialista (OJS) del País Valencià i del Sindicat d’Habitatge de València acusat d’un suposat delicte d’atemptat contra l’autoritat i lesions. Un delicte que segons la versió policial hauria ocorregut durant l’intent d’aturar un desnonament al barri d’Orriols la setmana passada.

La passada va ser una setmana especialment tensa en la lluita per l’habitatge de la ciutat. Tant dilluns com dijous, dos desnonaments al barri d’Orriols malgrat comptar amb una àmplia concentració a la porta per aturar-los van ser executors causa de l’actuació policial. Unes actuacions que van deixar nombrosos ferits i que van provocar fins i tot que un membre del Sindicat hagués de ser atès a l’Hospital.

El detingut avui al matí es troba actualment sota custòdia policial. Està previst que demà dimecres 25 al llarg del matí passi a disposició judicial. És per això que, tant des de l’OJS com des del Sindicat d’Habitatge de València, s’ha convocat per a demà a les 10 h del matí una concentració als Jutjats de València.

La portaveu de l’OJS a València ha manifestat que “Aquesta detenció mostra una volta més com l’Estat capitalista només pot mantindre l’ordre de misèria actual a base de repressió. La militància socialista no estem disposades a acatar callades les violències del sistema” I ha acabat fent una crida a totes les joves proletàries a “organitzar-se i combatre”, i també a assistir a la concentració de demà al matí als Jutjats de València.


Contingut relacionat