Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Convocatòria de resposta a les detencions dels militants d’Arran



11 de febrer de 2023

Avui dissabte 11 a les 19h al Rectorat de Lleida, Alerta Solidària, el SEPC i Arran convoquen a sortir als carrers “contra la repressió d’estat”. Aquesta convocatòria es dona en resposta a la detenció el passat dimecres 8 de sis militants d’Arran  i el  SEPC en el marc d’una operació de la Policia Nacional després de mesos d’investigacions i seguiments. En el moment de les detencions se’ls hi imputaven els delictes de pertinença a grup criminal, incendi, danys continuats, ultratge a la bandera espanyola, delicte contra la integritat física i moral, delicte mediambiental i furt. Però finalment han quedat amb llibertat sense mesures cautelars i les imputacions s’han reduït als delictes de danys, desordres públics i amenaces. Segons la informació que ha pogut aconseguir Alerta Solidària, la Policia Nacional havia solicitat l’escorcoll dels domicilis, però aquesta petició ha estat rebutjada pel jutge, que en canvi sí que ha decretat la confiscació dels seus telèfons mòbils i dispositius informàtics que seran inclosos a la causa com a proves de convicció, segons informa La Directa.
En les darreres setmanes estem veient un agreujament de la repressió contra l’organització política. Cal situar aquests fets com una expressió més de la deriva autoritària que prenen els Estats capitalistes en el context de crisi crònica present, la qual s’està traduïnt en un enduriment de les lleis contra la classe treballadora i la seva capacitat d’acció política, el desenvolupament cada cop més intensiu dels mecanismes de control social, el reforçament dels cossos policials i militars i l’auge del feixisme.

La solidaritat amb totes les que pateixen la repressió és un deure i una necessitat que tenim com a classe treballadora organitzada per a fer front als atacs de l’Estat capitalista contra les condicions que possibiliten la militància política. Per aquesta raó, cridem a la convocatòria d’avui dissabte a les 19 hores al Rectorat de Lleida.


Contingut relacionat