Un militant anarquista a presó

08/12/2023
Image
L'Abel, militant anarquista, està ingressat a la presó de Brians des del passat dijous 30 de maig amb una condemna de 3 anys i 9 mesos per un delicte de lesions amb agreujant d'odi. Els fets es remunten a una manifestació antifeixista contra JUSAPOL el 2018, on se l'acusa d'haver-se enfrontat a un nazi. 

El grup de suport denuncia que, a més de la pena de presó, l'Abel també està obligat a pagar una indemnització de més de 10.000 euros i assenyalen els Mossos d'Esquadra, la Fiscalia i la Jutgessa per «orquestrar aquesta causa utilitzant amb la màxima contundència totes les eines que tenen al seu abast». D'aquestes eines destaquen «la persecució política contra el company pel fet de ser identificat als fitxers policials com anarquista, motiu pel qual es justifica segons l'aparell judicial el delicte d'odi». Posen sobre la taula, també, que l'ingrés a presó de l'Abel va tenir lloc «el mateix dia que es votava al congrés dels diputats la Llei d'Amnistia: un rentat de cara per invisibilitzar el veritable caràcter repressiu de l'Estat».

El pròxim diumenge 9 de juny hi ha convocada una marxa a la presó de Brians des de l'estació de Renfe de Martorell en solidaritat amb el company pres.