Suïcidi després d’un desnonament a Sabadell

23/03/2024
Image
Un home de Sabadell es va suïcidar aquest dimarts després de ser desnonat del pis on havia viscut durant els últims trenta anys. L'Àlex, de setanta anys i veí del barri de Can Rull, vivia amb la seva parella, la qual pateix greus problemes de mobilitat i actualment es troba ingressada a l'hospital. El desnonament va ser efectuat per una comitiva judicial i els Mossos d'Esquadra, i no es va proporcionar cap alternativa a la parella.


La PAHC de Sabadell ha emès un comunicat denunciant el fet com un assassinat i remarcant que aquest cas exemplifica de forma clara com el "sistema capitalista posa per davant els beneficis d'uns quants al dret a la vida de moltes persones, destrossant absolutament tot el que queda al seu abast". En aquest sentit, la PAHC de Sabadell ha afegit també que "tot el Moviment per l'Habitatge som un dic de contenció de la misèria a la qual ens empenyen, mentre les administracions ens ofereixen engrunes miserables i posen una catifa vermella als especuladors".
Image
En el comunicat, la PAHC també reclama una investigació sobre l'actuació de la comitiva judicial i els Mossos, a més de demanar que l'Ajuntament de Sabadell assumeixi els costos del funeral i asseguri una "alternativa residencial immediata adaptada a les necessitats de la dona".