Roda de premsa del Sindicat d'Habitatge Socialista de Catalunya

09/05/2024
Image

Aquest dijous, el Sindicat d'Habitatge Socialista de Catalunya (SHSC) ha fet la seva primera aparició pública després de la seva irrupció a les xarxes el passat dilluns. Això ha sigut a través d'una roda de premsa ha tingut lloc davant la Cambra de Propietaris de Catalunya, on s'ha anunciat la creació del sindicat.

El SHSC veu la llum en un moment en què ens trobem a les portes d'unes eleccions al Parlament de Catalunya, enmig d'una campanya on els polítics professionals no han parat de fer propostes buides en matèria d'habitatge. En aquest sentit, el sindicat neix amb la idea de trencar amb la dependència cap a partits socialdemòcrates, plantejant que només la classe treballadora podrà defensar els interessos de la mateixa classe treballadora.

El naixement del SHSC és fruit de la unió de set sindicats locals d'habitatge, entre els quals es troben el Raval, el Casc Antic, l'Eixample, l'Hospitalet, Mataró, el Baix Maresme i el Baix Llobregat, els quals durant els últims mesos s'han anat adherint al Procés Socialista.

En aquesta línia, el sindicat explica que "estarà obert, com ho han estat fins ara els sindicats locals que el conformen, a tota persona que tingui problemes amb l'habitatge, sigui lloguer, ocupació, o pagament d'hipoteca, amb recursos legals i organitzatius per a aquelles que resisteixen davant les expulsions forçoses." I afegeixen que "el sindicat neix també en ple procés de debat del Segon Congrés d'Habitatge de Catalunya, on seguirà participant amb la resta d'organitzacions que conformen el moviment per l'habitatge català."

La presentació oficial del Sindicat d'Habitatge Socialista de Catalunya està programada per al 25 de maig als Jardins de Rubió i Lluch, a Barcelona. En aquesta presentació s'exposarà un balanç polític dels darrers anys de la lluita per l'habitatge, se situarà la proposta política sobre la qual treballarà el Sindicat i s'exposarà el seu programa.