Manifestació de GKS i brutalitat policial a Gasteiz

31/03/2024
Image
Dissabte, Gazte Koordinadora Sozialista (GKS) va organitzar una manifestació a Gasteiz amb l'objectiu de defensar el dret dels joves treballadors a l'emancipació. Durant la protesta, els membres de la GKS van posar en relleu l'agreujament de la crisi de l'habitatge, especialment per als joves treballadors. Van subratllar la importància de desvincular-se de les promeses buides dels polítics i van reivindicar que "no podem limitar-nos a fer peticions als polítics; al contrari, cal conscienciar políticament el nombre més gran possible de joves i unir forces a favor d'un habitatge universal".
L'organització juvenil també va denunciar l'atac constant cap al salari dels treballadors "empitjorant les condicions laborals i perpetuant el problema d'habitatge" que es veu reflectit en "l'augment de l'edat d'emancipació dels joves, la pujada del preu dels lloguers, les males condicions dels habitatges, els embolics burocràtics...". En aquest sentit, van afegir que "la societat capitalista és un obstacle per al desenvolupament humà", tot i que "avui hi ha condicions per garantir un habitatge universal de qualitat, l'habitatge continua sent un mitjà de negoci en mans dels empresaris, amb l'ajuda de polítics professionals".
Image
La protesta va acabar amb una acció on diversos joves van entrar en una casa buida al casc antic de la ciutat amb l'objectiu de denunciar la impossibilitat dels joves per emancipar-se. Unes hores més tard l'acció va ser interrompuda per una intervenció extremadament violenta de la policia. Les imatges publicades a través de les xarxes socials del mitjà Gedar mostren el nivell de brutalitat de l'actuació de la policia, que va acabar amb moltes persones ferides i una detenció.

Finalment, la persona detinguda va sortir en llibertat el diumenge al matí. Tot i la repressió, els joves continuen a l'interior de la casa, sent aquesta una mostra de la lluita del jovent proletari al cor de Gasteiz.