Manifestació a Barcelona contra l'imminent empresonament de l'Adrián Sas

17/03/2024
Image
Centenars de persones van manifestar-se ahir pels carrers de Barcelona en rebuig a la decisió del Tribunal Suprem de mantenir la condemna a tres anys i mig de presó contra l'Adrián Sas. Aquest jove arrossega un cas repressiu des del 2018 quan va ser detingut per participar en les protestes pel primer aniversari del referèndum de l'1-O.

La manifestació va ser convocada pel grup de suport Sas Absolució i la Plataforma Antirrepressiva de Barcelona i va començar a les 19h als Jardinets de Gràcia. A la pancarta de la capçalera hi posava «Lluitem per la llibertat de l'Adrián Sas, lluitem pel dret a manifestació. Amnistia total». La marxa va arribar fins a la seu d'Esquerra Republicana al barri de Gràcia, tot assenyalant aquest partit com a culpable del cas repressiu contra el jove.
Image
L'Adrián Sas va ser condemnat pels delictes d'atemptat contra l'autoritat i lesions malgrat que els agents dels Mossos van incórrer en nombroses contradiccions durant el judici i es va demostrar que no s'havia respectat la cadena de custòdia de les proves de l'acusació. El que li ha passat al Sas evidencia la hipocresia dels polítics que van abanderar el cicle de protestes del Procés, ja que és la Generalitat qui es va personar en el cas com acusació particular, demanant cinc anys i mig de presó contra l'Adrian Sas.
Image