L'OJS alliçona Silvia Orriols a Ripoll

10/02/2024
Image
L'Organització Juvenil Socialista (OJS) va celebrar ahir a les 18h a Ripoll un acte a favor de la resistència palestina i contra Aliança Catalana. En acabar els parlaments els assistents van enfrontar Sílvia Orriols, fent-la fora de l'espai. Finalment, l'organització juvenil es va manifestar fins a l'ajuntament, on van penjar una pancarta amb el missatge: «Contra l'ascens del feixisme, responguem com a classe».

L'OJS va reunir ahir 200 persones a la plaça de la Lira de Ripoll per denunciar la xenofòbia i el sionisme de l'alcaldessa, Sílvia Orriols. A mesura que el veïnat, els militants de l'organització juvenil i els curiosos anaven arribant, es va muntar un petit escenari guarnit amb una pancarta «contra l'ascens del feixisme i els atacs dels polítics». La militància de l'organització juvenil va dur a terme tres parlaments sota l'atenta mirada de l'Orriols, que va assistir a fer mofa dels joves.
Image
El primer ponent, tot just començada la seva intervenció, va advertir que «la difusió de la causa palestina és motiu de censura política a Ripoll, i amb més fervor reacciona la pallassa de la Sílvia Orriols quan és l'OJS qui planteja aquest acte». Tot seguit va passar a explicar el paper de l'Estat israelià dins l'organització del capital a escala global, afirmant que el sionisme és fruit «de les necessitats d'expansió i rellançament dels cicles d'acumulació capitalista».

La ponència va finalitzar amb el contundent missatge que «l'Estat sionista d'Israel no és una anomalia, no és un anacronisme: és un recordatori de la brutalitat a la qual pot arribar la forma capitalista d'organitzar la societat».
Image
La segona intervenció va anar dirigida a denunciar l'esterilitat de la política burgesa i la necessitat d'armar un projecte polític independent «que situï l'arrel real del problema i l'ataqui amb contundència». La ponent va vincular Aliança Catalana, Vox, Albiol i el Pla Endreça, com a part d'una mateixa tendència a la dretanització de la política institucional. Va explicar que la «situació de crisi generalitzada i la descomposició de les classes mitjanes» està fomentant l'aparició de personatges com la Sílvia Orriols que basen el seu projecte en «ser forts amb el feble i febles amb el fort».

L'acte va concloure amb un discurs de la portaveu de l'OJS qui va enumerar, una per una, totes les mesures vergonyoses que ha impulsat el consistori d'Aliança Catalana des de la seva conformació. Començant pel «xou» per retirar de les escoles públiques un menú halal inexistent, seguint pels impediments a l'empadronament «que deixa a moltes famílies migrades al límit», fins a arribar al «lliurament a la Policia Nacional d'una persona sense llar passat juliol».
Image
Els parlaments van finalitzar i la multitud, entusiasmada pel discurs final, es va girar cap a l'alcaldessa per tal d'expulsar-la de l'espai. Sílvia Orriols, acovardida i plena de farina de cap a peus, es va haver d'enfrontar a les conseqüències de la seva supèrbia i pedanteria. La mateixa que dies abans havia desafiat a l'OJS a una trobada «cara a cara» va haver de marxar de la plaça escoltada per la policia mentre la massa l'esbroncava.

Els assistents a l'acte es van manifestar pels carrers de Ripoll com a mostra d'oposicio al govern municipal. «La classe obrera contra l'Orriols» o «Aliança és Vox, però a la catalana» van ser els càntics més entonats pels manifestants. La protesta va arribar fins a l'Ajuntament, on es va penjar una pancarta «contra l'ascens del feixisme, responguem com a classe».
Image