Els sindicats d'habitatge del Raval i de l'Eixample se sumen al Procés Socialista

08/02/2024
Image
Els sindicats d'habitatge del Raval i de l'Eixample de Barcelona han anunciat avui a les seves xarxes socials que ambdós col·lectius passen a incorporar-se políticament i organitzativa al Procés Socialista. Aquest gest tracta d'oferir una resposta als debats estratègics que el Moviment per l'Habitatge té sobre la taula.

«El principal motiu que ens ha portat a fer aquest pas, fruit d'anys de lluita i intensos debats, és la necessitat i la determinació de vincular la lluita per l'habitatge a la lluita pel socialisme, d'unir mitjans i fins» han expressat els sindicats al vídeo publicat a les seves xarxes socials. Així sintetitzen la seva iniciativa per que la defensa de l'habitatge prengui part per «una alternativa socialista al sistema capitalista».
Image
Analitzen que el Moviment per l'Habitatge actualment «es troba paralitzat». La intensificació de la repressió i la subordinació política del moviment a les institucions i els partits de la burgesia redueixen perillosament l'espai de possibilitat d'una política veritablement proletària en l'actualitat. L'única forma de superar aquest carreró sense sortida, diuen, és la reunió dels sindicats d'habitatge sota un paradigma estratègic i organitzatiu enfocat a la formació d'un Partit Comunista de masses.

Criden a tots aquells militants que porten anys «intentant construir un projecte polític emancipador per a tota la classe treballadora» a fer el mateix pas que ells. Sentencien que la problemàtica de l'habitatge «és una conseqüència inevitable del funcionament general del capitalisme». Per tant, la consigna «per un habitatge universal, gratuït i sota control dels treballadors» només és realitzable mitjançant l'abolició de la propietat privada i de les classes socials. Conclouen convidant a tothom a avançar en el Procés Socialista.
Image