El Sindicat d’Habitatge de Palma denúncia uns intents d’extorsió per desnonar a dues famílies

17/11/2023
Image
El dimarts al vespre el Sindicat d’Habitatge de Palma a través de les seves xarxes socials feia pública la situació viscuda i l’amenaça de desnonament extrajudicial per part d’una empresa de desocupació, amb què s’estaven trobant dues famílies organitzades al sindicat.

“Durant les darreres setmanes l’empresa s’ha presentat al bloc amb diferents mètodes per coaccionar i ficar por a les companyes amb l’objectiu que aquestes abandonessin les seves cases” denunciava el Sindicat en un vídeo.
Davant aquesta situació convocaren una concentració des de les 8 del matí a la porta del bloc de pisos del C/ Joan Burgués Zaforteza on viuen les famílies, per tal d’evitar el desnonament.

Aquell mateix matí 6 persones de l’empresa de desocupació van intentar establir un control d’accés a la finca i fer fora les famílies, però gràcies a la força i pressió del Sindicat van haver de desistir en el seu intent, cosa que va permetre recuperar el control total del bloc.

Davant d’aquests fets el Sindicat va plantejar una lectura dels esdeveniments on assenyalava que “la crisi capitalista es concreta amb un atac constant cap a les condicions de vida del proletariat. S’accentuen les tendències reaccionàries com el feixisme i la seva acceptació social. Les empreses de desokupació són una mostra més d’aquestes tendències. Amb la complicitat de les institucions, ja que, on elles no poden arribar deixen via lliure a l’esquadrisme per fer la feina bruta”. En acabar, el Sindicat va fer una crida a enfortir l’organització de classe a la ciutat de Palma.