El Moviment Socialista presenta l’Organització Juvenil Socialista (OJS) al País Valencià

19/09/2023
Aquest dimarts, a la ciutat de València, un centenar de militants del Moviment Socialista del País Valencià ha fet pública la seva primera organització per associar el jovent de classe treballadora: l’Organització Juvenil Socialista (OJS).

Tal com han exposat en la presentació de la nova estructura, l’OJS pretén ser un mecanisme per fer un pas endavant respecte del cicle polític anterior: “L’Organització Juvenil Socialista és l'eina per fer aquest salt qualitatiu i poder respondre a les condicions actuals de la joventut proletària: control i criminalització de la nostra generació, enduriment de les condicions de vida, treballs i sous miserables”, ha asseverat la seva portaveu, Clara Ballester.

“Davant d'aquesta situació, l'esquerra ens ofereix mesures inservibles i impotents, quan no contribueix directament a l'enduriment de les lleis que ens reprimeixen per reproduir la nostra subordinació”, ha explicat. En contraposició amb això, l’OJS vol ser “una organització de masses que intervinga en la lluita de classes, combatent i donant resposta a la misèria a la qual hui ens veiem condemnades, connectant la situació actual amb el programa històric del proletariat: l'alliberament total de la humanitat”.
Han explicat que les militants que la conformen provenen de diverses experiències polítiques passades que han pretés lluitar contra el capitalisme com sindicats d'habitatge, col·lectius antifeixistes, entitats feministes o sindicats laborals: “En aquests fronts hem aprés que cal unir-nos sota una estratègia que ataque l'arrel dels problemes: el propi sistema capitalista”, ha subratllat Ballester.
En aquest sentit, l’OJS es compromet “a treballar per fer créixer el moviment perquè tota la classe en forme part, construint-lo des de la unitat de classe, confrontant i superant les violències que generen una divisió interna en el proletariat com són la masclista, la racista i totes les opressions que atempten contra la nostra potència col·lectiva”.