Deu detingudes per la jornada de lluita en solidaritat amb Palestina

20/03/2024
Image
Durant l'inici d'aquesta setmana, els dies 18 i 19 de març, els Mossos d'Esquadra han detingut deu persones per participar en una jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí. Els fets es remunten al passat 7 de febrer, quan es van organitzar mobilitzacions arreu de Catalunya contra el genocidi a Gaza.

Les detencions, realitzades en diverses localitzacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, s'afegeixen a una sèrie de mesures repressives que s’estan duent a terme a tot Europa com a resposta a les manifestacions de suport a Palestina. Aquests casos concrets són un reflex d’una tendència general de reforçament dels Estats capitalistes al centre imperialista.

Les detingudes han estat acusades de diversos delictes, incloent-hi desordres públics, danys manifestació il·lícita i grup criminal, delictes els quals poden comportar penes de presó. Segons han confirmat fonts dels Mossos al diari La Directa, l'operació continua oberta i no es descarten més detencions.
Image
Després de passar dues nits a la comissaria de Les Corts, està previst que aquest dimecres compareguin davant la justícia. En resposta a les detencions, el col·lectiu Egida – Defensa col·lectiva anarquista ha convocat una concentració solidària per aquest dimarts a les 19h davant de la comissaria de Les Corts.