Desnonada La Gaietana després d'una setmana de resistència

19/04/2023
La Gaietana, l'espai sota control de la classe treballadora del Maresme, ha estat desnonada aquest dimecres al matí pels Mossos d'Esquadra després d'una setmana de resistència davant la data oberta de desallotjament.

Centenars d'antidisturbis s'han presentat a la masia d'Alella cap a les 6.00 hores per expulsar a les 100 persones que resistien dins l'immoble: "Som dins resistint! Perquè sabem que no va d'una casa, ni d'un dia. És una batalla més en la lluita de classes, que no tenim més opció de guanyar", reivindicava La Gaietana en un tuit aquest matí.

Aquest desnonament, emmarcat en l'ofensiva repressiva de l'Estat cap als espais organitzats i sota control de la classe treballadora, s'ha produït per la manca de resposta de l'Ajuntament d'Alella, així com de la propietat, el fons d'inversió Creperia. S.A. Davant la situació de data oberta a la qual s'enfrontaven des del passat 12 d'abril, el col·lectiu que residia a l'immoble havia programat desenes d'activitats amb la campanya 'Resistència Oberta' per garantir la defensa de l'espai.