Comença la Resistència de La Gaietana davant la data oberta de desnonament

12/04/2023
La Gaietana, l’espai autogestionat de la classe treballadora d’Alella, es troba en data oberta de desnonament des d’avui 12 d’abril fins al dia 5 de maig, sent un nou embat de la burgesia després d’aturar un primer intent de desallotjament el passat 9 de febrer.


Davant la data oberta de llançament, des de La Gaietana s’ha generat un calendari amb una sèrie d’activitats de tot tipus per tal d’assegurar la possibilitat de defensa de la masia, espai on la classe treballadora del Baix Maresme s’organitza per desenvolupar les seves capacitats des del juny de 2019. 

La voluntat de desallotjar La Gaietana no es pot entendre com un fet aïllat, sinó que forma part d’una nova etapa d’ofensiva de la burgesia contra la classe treballadora, sent la data oberta una de les eines utilitzades per al seu desgast i desarticulació. No només això, sinó que només a l’àrea metropolitana de Barcelona trobem varis exemples d’aquest embat com el cas de l’Antiga Massanao el de Can Sampere, espais alliberats per a la organització i desenvolupament de la classe treballadora que també es veuen amenaçats.


“La Gaietana ha estat el nostre crit al cel de que la Revolució no està morta, de que és possible. Necessària. I no hi haurà desnonsaments, ni alcaldes, ni propietaris, ni ningú que ho canviï!”, reivindica el grup gestor de l’espai en un tuit fent crida a la defensa de l’espai.
Tal com es detalla a les xarxes, a partir d’aquest dimecres La Gaietana acollirà des de la projecció del darrer episodi de Prisma, en que es tracta la qüestió de l’educació amb Ani Pérez, fins a actvitats culturals com classes de guitarra o concerts. També es durà a terme un homentage a la Classe treballadora, dinars populars, tornejos esportius, jornades de feina o classes de boxa, entre altres. 


En la programació també es troba l’Escola de Resistència, on s’ofereixen xerrades, tallers i taules rodones sobre art, educació, control de l’espai, salut mental, sindicalisme d’habitatge, esport, gènere I cinema.