Bastida presenta a Palma el seu projecte polític

18/03/2024
Image
Una cinquantena de joves van assistir dissabte a la presentació de Bastida, l'espai per a la construcció de l'estratègia socialista a Palma. Aquest acte constitueix la primera mostra del desplegament polític del Moviment Socialista (MS) a Mallorca. Les ponències van tractar diversos temes, entre ells, el gir autoritari de l'Estat i els reptes que té el proletariat mallorquí en la conjuntura actual.
Image
«Hem viscut el resultat de la desarticulació dels moviments socials a Mallorca i la desafecció cap a la política institucional» van dir les ponents. Així doncs, Bastida planteja que és necessària una ruptura no només generacional sinó també política amb aquelles tendències polítiques que subordinen de forma directa o indirecta la defensa dels interessos del proletariat al manteniment de les institucions burgeses.
Image
Les joves socialistes van aclarir que «no volem menysprear la feina que s'ha estat fent a Mallorca aquests anys sinó tot el contrari. És a participació activa en diversos col·lectius que feim aquest exercici d'autocrítica». L'espai de formació i debat estratègic que s'obre amb Bastida apunta, doncs, a reforçar les iniciatives de lluita i autodefensa proletària existents a Mallorca assenyalant la necessitat de la seva organització independent en torn una estratègia socialista.