Albert Batlle arma amb pistoles Taser la Guàrdia Urbana de Barcelona

27/07/2024
Image
Albert Batlle, tinent d'alcalde de Seguretat i Prevenció i regidor de Ciutat Vella, va anunciar ahir al Ple de l'Ajuntament de Barcelona que a partir d'aquest setembre s'iniciaran els tràmits perquè la Guàrdia Urbana adquireixi 22 pistoles Taser. El nou armament, segons les previsions de Batlle, serà estrenat pels agents l'estiu del 2025. Malgrat tractar-se d'una arma potencialment mortal el seu ús s'està normalitzant a cada cop més cossos policials.

A més de la introducció de pistoles Taser, el consistori de Collboni també va anunciar que aquest setembre la Guàrdia Urbana assolirà la xifra de 3500 agents i s'ha compromès a arribar als 4000 a final de mandat. També, nous vehicles per la UREP, els antiavalots de la policia municipal, i la construcció d'una nova comissaria al districte de Sarrià-Sant Gervasi. D'aquesta manera, el PSC de Collboni avança en el seu projecte de militarització de la ciutat i la seva política de control policial sobre el proletariat barceloní.

Els Mossos d'Esquadra utilitzen aquestes armes des del 2018. El seu ús va passar al debat públic quan el novembre del 2021 quan un home amb problemes de salut mental morís a Badalona després de rebre sis trets de pistola Taser per part d'agents dels Mossos d'Esquadra. Malgrat la polèmica que va generar aquest assassinat, Albert Batlle ha decidit equipar els seus agents amb aquest tipus d'arma tot defensant la seva innocuïtat i al·legant que «evita la utilització d'armes de foc».