Acampada en suport a Palestina a la Universitat de Barcelona

07/05/2024
Image
En un gest de solidaritat i compromís amb la causa palestina, estudiants de la Universitat de Barcelona van començar ahir una acampada a la Facultat central. Així, els estudiants de la UB s'uneixen a una creixent mobilització global en campus universitaris de tot el món en solidaritat amb el poble palestí i en condemna al genocidi perpetrar per l'Estat d'Israel a Gaza.

En aquest sentit, l'acampada compta amb desenes de persones dormint a la facultat i té com a objectiu principal posar el focus sobre la greu situació a Palestina i exigir accions concretes per posar fi a la violència i l'ocupació. En el pla universitari els estudiants exigeixen que totes les universitats trenquin 'relacions acadèmiques amb les institucions universitàries i de recerca d'Israel'. D'aquesta manera, assenyalen les relacions d'universitats catalanes amb empreses que donen suport a l'Estat d'Israel com: AXA, HP, Siemens, Banco Santander i Telefònica. En la mateixa línia, els estudiants també han denunciat el paper del govern espanyol i català, ja que cal recordar que durant tota l'escalada bèl·lica contra Palestina els partits polítics han tingut un paper que ha oscil·lat entre la retòrica buida i el suport econòmic i militar a Israel.
Image
Els estudiants de la UB segueixen l'exemple de l'onada de protestes que va començar a la Universitat de Columbia, a Nova York, i que es va estendre per diferents universitats dels Estats Units, que després va seguir a París i en l'última setmana han arribat a la Universitat de València i al País Basc. En aquest sentit, tant les acampades dels Estats Units com la que va tenir lloc a París van estar marcades per una forta repressió policial, en el cas de les realitzades al país nord-americà van suposar més de 400 detinguts, mostrant el caràcter autoritari del govern de Biden cap a qualsevol suport al poble palestí.