Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Més d’un miler de persones es manifesten a Ripoll en contra d’Aliança Catalana



21 d’octubre de 2024

El Casal Popular La Metxa va convocar ahir, 20 d’octubre, més d’un miler de persones a Ripoll. La manifestació buscava denunciar la deriva racista, autoritària i repressiva de l’Ajuntament governat per Sílvia Orriols. L’últim exemple d’aquesta deriva és la voluntat de tancar La Metxa.

Gran quantitat de col·lectius, associacions i organitzacions es van sumar a la crida antifeixista de la Metxa, omplint els carrers de Ripoll. La manifestació va estar marcada per un fort dispositiu policial, que va protegir el perímetre de l’Ajuntament, impedint-ne l’accés. Des de l’altra banda del cordó, aixoplugats per la BRIMO, Sílvia Orriols i els seus regidors observaven la protesta.

El manifest, llegit al final de la manifestació, va assenyalar diverses mesures impulsades pel consistori d’Aliança Catalana. Des de la imposició de traves al proletariat migrant per a empadronar-se al municipi, fins a la persecució de la dissidència política per tots els mitjans possibles. En conjunt, la convocatòria va ser un èxit, ja que va evidenciar l’oposició creixent a Aliança Catalana entre el veïnat de Ripoll i la societat catalana en general.


Contingut relacionat