Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Mobilitzacions al País Valencià contra la turistificació



20 d’octubre de 2024

Ahir van haver-hi mobilitzacions a València i a Alacant denunciant la turistificació i les dificultats en les condicions de vida en les ciutats. A València, la mobilització, organitzada per la plataforma València no està en venda, va reunir a milers de manifestants per la defensa del territori, per l’accés a l’habitatge i contra la turistificació.

A la manifestació es van adherir centenars de col·lectius i organitzacions de tot el País Valencià, en un acte que assenyalava directament a polítics i rendistes de tot tipus. Les dades que la plataforma de València no està en venda ha anat recollint deixen una visió de la ciutat molt allunyada de la seua imatge oficial: una mitjana del preu del lloguer de 1600€, amb 11 desnonaments diaris a tot el País Valencià i disposant de 57.000 habitatges buits només a València, passant pels diversos macroprojectes en marxa com els PAIs i l’ampliació del port. La manifestació va finalitzar amb una okupació de la plaça de l’Ajuntament per a exigir les demandes.

També vam tindre mobilització a Alacant, organitzada per la plataforma crítica amb el turisme “Alicante a dónde vas”, formada per diversos col·lectius de la ciutat, i pel Sindicat de Barri Carolines. Aquesta va començar en l’estació de Renfe per a finalitzar en l’ajuntament, on es va denunciar l’augment del preu lloguer i l’augment dels desnonaments a la ciutat en els últims anys.


Contingut relacionat