Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Milers de persones es manifesten a Barcelona en contra de la Copa Amèrica

http://www.elpunt.cat


13 d’octubre de 2024

Més de 5000 persones han sortit avui als carrers de Barcelona per protestar contra la Copa Amèrica de vela. La manifestació, convocada per la plataforma No a la Copa Amèrica, ha denunciat les conseqüències nefastes que aquest esdeveniment esportiu té en les vides dels veïns de classe treballadora de la ciutat. El lema de la convocatòria ha estat «Copa Amèrica mai més, enfonsem aquest model de ciutat».

La manifestació ha sortit de la plaça de Correus i s’ha dirigit cap al barri de la Barceloneta, una de les regions de la ciutat més afectades per la regata. Entre els càntics més entonats pels manifestants han destacat aquells que criticaven el govern municipal de Jaume Collboni i les proclames a favor del dret a l’habitatge.

La indignació en torn la Copa Amèrica va esclatar el passat 9 de setembre quan la Directa va destapar que les dades de nombre de visitants recollides per l’organització de l’esdeveniment havien estat deliberadament falsejades amb tal d’aconseguir més subvencions i exempcions fiscals. El passat dilluns 7 d’octubre la plataforma No a la Copa Amèrica va presentar una denúncia a l’Oficina Antifrau per presumptes irregularitats en el finançament públic de la regata, que suma prop de 60 milions d’euros.


Contingut relacionat