Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Detenen un militant del Sindicat d’Habitatge de Tarragona amb criteris polítics



6 d’octubre de 2024

La Guàrdia Urbana de Tarragona va detenir la matinada del passat diumenge 29 de setembre un militant del Sindicat d’Habitatge de Tarragona de forma arbitrària mentre es trobava en un ambient lúdic i festiu. Segons denuncia el sindicat, la detenció va tenir lloc amb la complicitat dels Mossos d’Esquadra i es va basar en criteris polítics.

Segons ha comunicat el Sindicat d’Habitatge de Tarragona a aquest mitjà, els agents de la Guàrdia Urbana es van negar en tot moment a justificar els motius de les seves accions. Posteriorment, aquests van abandonar el lloc dels fets deixant l’espai sota control dels Mossos. «S’anaven encobrint entre ells per a no donar-nos cap informació tot i mostrar-nos preocupades, impotents i desesperades davant la situació», han explicat algunes de les persones presents durant la detenció.

Després de quasi 8 hores retingut a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Campclar, el van deixar en llibertat a l’espera de la vista judicial que es va dur a terme el dia 3 d’octubre. Membres del Sindicat d’Habitatge de Tarragona, Alerta Solidària i altres simpatitzants es van concentrar a la porta dels jutjats durant l’exercici de la vista. Van catalogar l’acció dels agents com a repressió policial injustificada.

«Estem fartes d’actuacions repressives injustificades cap a la gent de classe treballadora. Amb aquestes, només ens demostren la seva necessitat acomplexada de mostrar autoritat, poder i terror en contra nostre. Diumenge va ser ell, però demà podries ser tu» van dir els concentrats. Segons els companys del jove, els testimonis per acusar-lo de resistència i desobediència eren «qüestionables» o, fins i tot, «falsos».

A aquesta vista judicial es va demanar declaració d’ambdues parts: tres agents de la guàrdia urbana i el jove. El jutge va establir el pròxim judici el novembre del 2025.


Contingut relacionat