Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

El SHSC inicia una campanya d’afiliacions



30 de setembre de 2024

El Sindicat d’Habitatge Socialista de Catalunya (SHSC) ha començat aquest matí una campanya d’afiliacions que l’ha de permetre augmentar la seva força sindical. Segons ha comunicat, aquesta passa endavant els permetrà, per exemple, disposar d’una caixa de resistència per les afiliades. El lema triat per la campanya és: “Augmentem la nostra força. Afilia’t”.

El SHSC és l’estructura sindical en matèria d’habitatge del Moviment Socialista a Catalunya. Va néixer el passat 6 de maig amb la voluntat de ser una eina d’autodefensa realment útil per a la classe treballadora. Des de llavors, no ha deixat de fer passes en aquesta direcció. L’última d’aquestes passes és la campanya d’afiliació començada avui que multiplica els recursos del SHSC per fer front a empresaris i rendistes.

Segons ha comunicat el sindicat, els drets dels quals disposaran les persones que s’afiliïn seran els següents. En primer lloc, podran rebre assessorament jurídic a les assemblees locals del sindicat. En segon lloc, seran acompanyades pel sindicat en les negociacions amb propietaris i institucions. En tercer lloc, podran disposar dels recursos de la caixa de resistència per fer front a costos judicials i antirepressius. Finalment, l’afiliació comportarà el dret a participar dels òrgans de decisió plenaris que es convoquin i exercir com a delegats del SHSC.

D’aquesta manera, el SHSC avança en el seu procés de consolidació, augmentant la seva capacitat de fer front a qualsevol mena de conflicte que pateixin els seus afiliats, ja sigui un problema derivat del lloguer, de la hipoteca o un cas d’ocupació. Segons han comunicat, “sols no podem fer front al problema de l’habitatge, però junts i amb un sindicat fort podem confrontar un sistema que ens condemna a la misèria”.


Contingut relacionat