Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Apunyalament racista a Lleida



13 de setembre de 2024

Ahir dijous 12 de setembre, a la ciutat de Lleida, hi va haver un apunyalament per part d’un home de 65 anys a un de 39 al crit d’insults islamòfobs. L’incident va ocórrer a les 17:05 hores en un bar del barri de Pardinyes. Segons diverses fonts, l’home venia d’amenaçar persones dins d’una barberia i després va entrar al bar on va atacar la víctima, que no només va resultar ferit a l’altura del pit, sinó també a les mans en intentar defensar-se. L’autor va fugir del lloc i posteriorment va ser arrestat per la Guàrdia Urbana. El ferit va ser dut en ambulància cap a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.  
 
En aquest context, els fets ocorreguts a Lleida es produeixen després d’un estiu marcat mediàticament per diverses polèmiques relacionades amb el racisme i la immigració. En primer lloc, pels aldarulls provocats per grups racistes al Regne Unit, així com per les declaracions d’Elon Musk, que incitaven a una guerra civil de caràcter racial a través de la plataforma X. A continuació, després de l’assassinat d’un nen d’11 anys a Toledo, es van difondre acusacions racistes —desmentides posteriorment— que vinculaven immigrants amb els fets. Finalment, cal destacar la intensa cobertura mediàtica sobre l’arribada d’immigrants a les Canàries i Tossa de Mar, que ha centrat tan el panorama mediàtic amb tertúlies de ràdios i programes televisius, com el tauler polític.  

Tot això ha provocat que, segons el CIS (Centre d’Investigacions Sociològiques), la percepció de la immigració com un problema hagi passat d’estar en vuitena posició a ocupar el quart lloc en les principals preocupacions de la població en tan sols tres mesos.


Contingut relacionat