Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

L’OJS reivindica la posició comunista davant la qüestió nacional a Cornellà de Llobregat, en el marc de la Diada nacional de Catalunya



11 de setembre de 2024

Avui onze de setembre, l’Organització Juvenil Socialista de Catalunya ha dut a terme un acte a la Plaça Sant Ildefons de Cornellà del Llobregat. Sota el lema “Per la llibertat. Organitzem l’alternativa revolucionària” s’han congregat més de 400 persones.

Amb la voluntat de reivindicar que la Diada de l’onze de setembre ha sigut i és pels comunistes, una jornada de reivindicació dels drets polítics i les llibertats nacionals històricament negades a la classe treballadora de Catalunya. Una reividicació i lluita que ha de partir sempre des d’una posició independent del proletariat constituint-se com a subjecte revolucionari i que ha de ser guiada per l’estratègia comunista per tal de superar tota forma d’opressió i explotació.

L’acte ha començat amb la intervenció de la Judith González, portaveu de l’OJS, que ha manifestat la voluntat i el compromís del jovent treballador militant en avançar cap a la construcció de l’Estat Socialista Català emmarcat en “un sistema internacional d’Estats Socialistes; per fer efectiva la presa del control dels processos socials i la universalitat de la llibertat política d’una sola classe emancipada”, com a única alternativa possible que pot garantir la superació de l’opressió nacional. Seguidament, ha pres la paraula Marina Parés, portaveu del Sindicat d’Habitatge Socialista de Catalunya. Aquesta ha posat l’èmfasi a com el proletariat necessita construir les seves pròpies institucions per defensar “les seves condicions de vida i expropiar als expropiadors”, plantant cara als partits de la burgesia i les seves ideologies reaccionàries, com l’espanyolisme o el racisme.

Després d’un petit moment musical i passat l’equador de l’acte, ha sigut el torn de la Fàtima Aatar, que ha denunciat el cinisme dels partits del Procés, que anaven a buscar al proletariat, i especialment el migrant, “per fer-se la foto”. Enfront això ha assenyalat, que “La política comunista ha de partir del principi que una nova força revolucionària només pot existir si té com a pilar al proletariat migrant. La política comunista no és un a fora de les comunitats migrants.”
Finalment, l’últim parlament ha sigut a càrrec d’Àxel Altadill, que fent un recorregut històric entre les diferents aportacions a la lluita de classes a Catalunya; des del POUM, al PSUC, passant per la CNT i recollint també la memòria obrera i de lluita del Baix Llobregat, evocant entre altres la vaga de Laforsa o la defensa de Pati Blau, ha acabat assenyalant que “La nostra classe, som els responsables d’aprofitar el potencial revolucionari que té el combat contra l’opressió nacional a Catalunya.”

Per tancar l’acte s’ha interpretat la cançó Abril del 74, i diferents militants socialistes i el germà de Gustau Muñoz, assassinat un dia com avui de 1978, dipositaven clavells rojos als peus d’una foto d’aquest jove.

OJS

Contingut relacionat