Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Comença la Copa Amèrica a Barcelona



23 d’agost de 2024

Ahir, dijous 22 d’agost, va arrencar la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela, un dels esdeveniments esportius més massius del món, que se celebrarà a Barcelona fins al mes d’octubre d’aquest any. Aquesta edició marca un nou pas endavant en els processos de segregació urbana derivats del turisme i l’especulació immobiliària a la ciutat. Tal com va succeir amb els Jocs Olímpics de 1992 i el Fòrum de les Cultures de 2004, la Copa Amèrica intensifica la despossessió d’un proletariat barceloní cada vegada més ofegat.

A la Barceloneta, el barri principal on tindrà lloc l’esdeveniment, fa mesos que s’està registrant una important pujada dels preus dels lloguers. A més, durant els mesos de competició, l’organització farà ús d’una gran quantitat d’espais públics, evidenciant així el control capitalista sobre l’espai urbà. Per assegurar aquest control, els Mossos d’Esquadra han incorporat 400 efectius addicionals a Barcelona, elevant el total a més de 3.000 agents a la ciutat.

En aquest context, no han estat poques les veus que s’han alçat contra la celebració d’aquest esdeveniment, en el qual s’esperen uns 2,5 milions de visitants. Tot i això, l’esdeveniment compta amb el suport unànime de les administracions públiques, des de la Generalitat de Catalunya fins al consistori actual de la ciutat, incloent-hi l’antiga alcaldessa Ada Colau.


Contingut relacionat