Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

La justícia encobreix els abusos sexuals d’un policia infiltrat



29 de juliol de 2024

L’Audiència Provincial de Barcelona segueix els passos de la Fiscalia i del jutjat d’instrucció 21 de Barcelona i refusa investigar la infiltració d’un agent del Cos Nacional de Policia (CNP) a col·lectius polítics de Barcelona del 2020 al 2022. Aquesta decisió desestima la querella presentada per vuit persones afectades que denuncien l’ús de relacions sexoafectives per part de l’agent com a instrument policial.

Els advocats d’Iridia i de la CGT, que representen les víctimes, han anunciat que recorreran la decisió al Tribunal Suprem i, si cal, a instàncies internacionals. Entre les acusacions, cinc dones afirmen que van patir abusos sexuals, ja que no haurien mantingut relacions amb l’agent si haguessin sabut la seva identitat real. L’estratègia repressiva, avalada per l’estructura policial, implicava l’absència de consentiment, la manipulació i la instrumentalització de les relacions per consolidar vincles de confiança i obtenir informació.

Aquest cas va ser destapat per la directa el gener del 2023 i se suma a una llarga llista d’infiltracions policials que han patit diversos col·lectius i organitzacions polítiques a tot l’Estat durant els darrers anys. En aquest cas l’Audiència de Barcelona s’ha negat a investigar els delictes d’abusos sexuals, contra la integritat moral, revelació de secrets i impediment de l’exercici de drets cívics. D’aquesta manera, ha evidenciat el compromís de la justícia amb aquesta onada repressiva i el caràcter classista de totes les institucions de l’Estat.


Contingut relacionat