Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Dos detinguts en un intent de desnonament a Lleida



5 de juliol de 2024

Ahir al vespre a Lleida, la Unitat Polivalent Operativa (UPO) de la Guàrdia Urbana, en un intent de desnonament il·legal, va agredir i va detenir dos militants de la PAH de Lleida, un d’ells militant socialista. De forma inesperada, la UPO es va presentar a un bloc de pisos on fa setmanes que hi viuen diverses famílies de la PAH. 
Un cop allà I amb la intenció de desallotjar el bloc, van detenir dos militants que hi havien anat a donar suport. Aquests, a causa de les agressions dels policies, van haver de ser traslladats a l’hospital abans de passar la nit a la comissaria de la Guàrdia Urbana.

En aquest sentit, la mateixa Guàrdia Urbana fa unes setmanes ja havia aixecat acta per denunciar que aquests pisos estaven ocupats i així començar el procés judicial pertinent. Unes setmanes després veiem com el mateix cos de policia, aquest cop a través de la UPO, ha decidit actuar de forma totalment il·legal, saltant-se, els passos que ells mateixos van iniciar fa unes setmanes. Aquest fet, però no és estrany en aquest cos policial que ja ha entrat diversos cops de forma il·legal al bloc Sàrraga de la PAH de Lleida.
Tot i això, finalment els pisos no van ser desallotjats, ja que un cop a dins i en veure que les famílies feia mesos que hi vivien la Guàrdia Urbana va haver de marxar. 

Avui s’ha convocat una concentració a les davant la Guàrdia Urbana per donar suport i esperar la sortida dels detinguts!


Contingut relacionat