Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Tres anys i mig de presó per les sis sindicalistes de «La Suiza»



25 de juny de 2024

Ahir, dilluns 24 de juny, el Tribunal Suprem va ratificar la condemna de tres anys i mig de presó contra les sis sindicalistes de la CNT encausades pel cas de «La Suiza». La sentència condemna l’activitat sindical duta a terme per les treballadores de la pastisseria la Suizade Xixónentre maig i setembre del 2017 en el transcurs habitual d’un conflicte laboral.

Els magistrats de la Sala Segona del Tribunal Suprem, presidida per Manuel Marchena, han rebutjat el recurs de cassació presentat per la CNT per les sis de La Suiza. La sentència ratifica les penes de presó de tres anys i mig i una indemnització de 125.428 euros a l’empresari, a causa de undelicte de coaccions greus i un altre contra l’administració de justícia.

«Manifestar-se al carrer, repartir octavetesi compartir proclames amb un megàfon, fets que es poden circumscriure al desenvolupament d’una acció sindical normal i habitual, acaben sent reprimits pel Jutjat Penal xixonèsamb l’argument que la pastisseria va acabar tancant per la interferència d’aquestes protestes» ha denunciat la CNT. Efectivament, aquest cas repressiu suposa un precedent molt perillós per l’organització sindical i política del proletariat de l’Estat, ja que normalitza la persecució judicial contra el sindicalisme.

El conflicte entre CNT Xixóni LaSuïssa va començar el 2017, quan una empleada va denunciar la manca de pagament d’hores extres i vacances. Després de fracassar les negociacions amb l’empresari, el sindicat va iniciar una campanya de denúncia i assenyalament que va portar a les condemnes actuals. La CNT ha anunciat que la lluita no ha acabat i que continuaran defensant el dret a l’acció sindical, reafirmant que “fer sindicalisme no és delicte”.


Contingut relacionat