Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Els catorze antifeixistes de Pego a judici



12 de juny de 2024

Demà, 13 de juny, comença el judici contra els catorze antifeixistes de Pego. Aquests joves van ser encausats arran d’una concentració antifeixista convocada el 18 d’octubre contra la presència d’ultres nazis del CF Gandia a la seua localitat. La Guàrdia Civil va carregar contra la concentració i va protegir i escortar els feixistes. Ara aquests joves s’enfronten a acusacions d’atemptat contra l’autoritat, lesions lleus, amenaces i desordres públics, amb penes que van des dels quatre anys i nou mesos fins als nou anys i dos mesos de presó.

El grup de suport dels joves antifeixistes denuncia que “ara com ara, cap dels feixistes, majoritàriament pertanyents al GandiBlues, presenta càrrecs, malgrat haver escridassat consignes feixistes, pegat enganxines en què es podia llegir “Hitler fans” així com haver increpat al veïnat del poble”. Així doncs, es tracta d’un cas més de persecució política i policial contra el moviment antifeixista per part de l’Estat.

Aquest judici polític es suma a l’ofensiva generalitzada contra l’organització de la classe treballadora que està duent-se a terme des de totes les instàncies de l’Estat i per la qual els grups explícitament feixistes actuen com a força de xoc. La impunitat del feixisme als carrers ajuda a salvaguardar el poder de la burgesia en un context de crisi generalitzada. Malgrat aquest context completament advers, els joves de Pego, a partir del seu procés, començar a organitzar-se juntament amb amics, familiars i advocats d’Alerta Solidària, formant un grup de suport des del qual estan denunciant la seua situació i l’auge del feixisme al País Valencià.

El grup de suport acaba el seu comunicat arran del judici declarant que “enfront d’eixa situació ens hem trobat amb una mostra de solidaritat inimaginable. Volem aprofitar aquest moment per agrair a totes aquelles persones que ens han acompanyat en aquest llarg procés perquè precisament per això, el proper dia 13 de juny encarem el primer dia de judici amb el cap ben alt i amb la plena seguretat de saber que no estem sols”.


Contingut relacionat