Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Càrregues policials i un detingut a la concentració contra la desfilada de Louis Vuitton al Park Güell



24 de maig de 2024

Ahir dijous 23 de maig va tenir lloc al Park Güell una desfilada de moda privada de Louis Vuitton en el marc de la Copa Amèrica de vela. Diverses entitats veïnals van convocar una concentració en rebuig d’aquest acte i van tractar d’accedir al recinte, protegit per la policia. Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra van carregar contra els manifestants i van detenir una persona.

La tensió social en torn la Copa Amèrica de vela no para d’augmentar als barris de Barcelona més afectats per aquest megaesdeveniment esportiu. Aquesta setmana el conflicte s’ha focalitzat al Park Güell on la marca Luis Vuitton, principal patrocinador de la competició, ha celebrat una desfilada de moda. D’aquesta manera, l’Ajuntament del PSC ha incomplert la normativa del parc, ja que aquesta impedeix realitzar-hi esdeveniments que no tinguin finalitats científiques o formatives. Un altre cop s’evidencia com la Copa Amèrica està sent utilitzada pel govern de Collboni per acceleranr els processos de segregació i despossessió que pateix el proletariat barceloní i fer la ciutat atractiva al capital.
L’auge de la indignació entre el veïnat va arribar a inicis de setmana quan durant els preparatius de l’acte una de les escales del parc que són patrimoni de la humanitat van ser trencades. Tant aquesta situació com altres conseqüències de l’acord entre l’Ajuntament i la marca de roba s’estan intentat ocultar a l’opinió pública. Ni el consistori de Collboni ni B:SM, l’organisme encarregat de la gestió del parc, han fet públic en cap moment quan ha costat el lloguer del recinte ni les condicions del seu ús.


Contingut relacionat