Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Detenció i càrregues policials durant un desnonament a la Barceloneta



17 de maig de 2024

Aquest matí ha tingut lloc el desnonament de la Conchi i el Pitote, dos veïns del barri de la Barceloneta. Ella, segons han denunciat els sindicats d’habitatge del Casc Antic i del Raval, feia més de quaranta anys que vivia al pis i pateix una greu discapacitat. Malgrat que desenes de veïns i militants s’han concentrat davant la porta, el desnonament finalment s’ha executat mitjançant una actuació policial plena d’abusos. Un militant ha estat detingut de forma vexant pels Mossos d’Esquadra.

Quan tot just havien passat 24 hores del desallotjament de la Tancada Migrant al Raval, aquest matí s’ha viscut un nou episodi de brutalitat policial a Ciutat Vella, aquest cop a la Barceloneta. Mentre els Mossos d’Esquadra identificaven els concentrats, s’han endut un militant dins el furgó per detenir-lo. Quan la multitud ha reaccionat davant d’aquest abús, la policia ha carregat de forma indiscriminada i brutal ferint a diverses persones. A més, els Mossos han tractat de dissoldre la massa amb els seus vehicles en una actuació amb un gran risc d’atropellament.
El desnonament d’aquest matí a la Barceloneta se suma a la preocupació creixent entre el veïnat en torn l’augment de la repressió al centre de Barcelona. La voluntat de l’Ajuntament del PSC en matèria d’habitatge per la Barceloneta consisteix en l’expulsió del proletariat més vulnerable per convertir el barri en escenari de grans esdeveniments com la Copa Amèrica. Davant les dificultats per fer front a aquesta situació, els sindicats d’habitatge de Ciutat Vella fan una crida a assistir a la presentació del Sindicat d’Habitatge Socialista de Catalunya el pròxim 25 de maig a les 11h als Jardins de Rubió i Lluch de Barcelona.


Contingut relacionat