Skip to main content
Un mitjà per la lluita de classes

Actes de les OJS de Catalunya i del País Valencià pel Dia de la Dona Treballadora



8 de març de 2024

L’Organització Juvenil Socialista (OJS) de Catalunya i la del País Valencià al llarg d’aquesta setmana han convocat xerrades a diverses localitats on han donat a conèixer l’anàlisi que fan de l’opressió de gènere en la conjuntura actual. Les ponents han assenyalat la necessitat de combatre el masclisme, la LGTBI-fòbia i totes les mostres del gir reaccionari de la política burgesa des d’una postura de classe.

La OJS de Catalunya va convocar el passat dimecres, 6 de març, un acte central a la Universitat Autònoma de Barcelona i un altre el dijous, 7 de març, a la Universitat de Lleida. La OJS del País Valencià va dur a terme el seu acte central també dijous, 7 de març, a la Universitat de València. A més dels actes centrals mencionats, les organitzacions juvenils han convocat diverses xerrades més: als campus de Diagonal i de Raval de la Universitat de Barcelona, a Mataró, al Vendrell, a Mollet i a la Universitat d’Alacant.
Les joves socialistes sostenen que l’existència d’idees i moviments reaccionaris és inevitable dins d’una societat basada en la competència com ho és el capitalisme. A les xerrades realitzades han vinculat l’accentuació de la crisi del capital a partir dels anys 70 del segle passat amb la major legitimació social d’idees i pràctiques reaccionàries com, per exemple, el masclisme, l’exaltació de la família o la ideologia TERF. Les OJS adverteixen que la classe mitjana en risc de proletarització que tracta de mantenir els seus privilegis corporatius constitueix el camp de cultiu de la dretanització de la política.
“No hi ha altra opció: tot o res. Contra l’auge reaccionari, o construïm una alternativa total que pugui erradicar el mode de producció capitalista, o ens conformem amb, en el millor dels casos, una quota de representació cada vegada més inestable des de la qual contemplar el col·lapse del món que hem conegut” han sentenciat les ponents com a cloenda de les xerrades.


Contingut relacionat